Ранно-ограниченото хранене е стратегия,  при която всички ястия се консумират

...
Ранно-ограниченото хранене е стратегия,  при която всички ястия се консумират
Коментари Харесай

По кое време да се храним, за да отслабнем?

Ранно-ограниченото хранене е тактика,  при която всички ястия се употребяват до два часа следобяд. След това идва интервал на 15-часово недояждане – не се яде нищо до идната заран. Учени откриват, че този вид хранене в действителност има резултат.

Резултатите от проучването им демонстрират, че ограничението на храненето до интервала сред 8 сутринта и два следобяд оказва помощ за изгарянето на мазнините и управлява пристъпите на апетит.

„ Яденето сред 8 сутринта и два следобяд, последвано от 18-часово ежедневно недояждане поддържа равнищата на апетита по-равномерни денем спрямо храненето сред 8 сутринта и 8 вечерта, което е типично за междинния американец. – споделя доктор Кортни Питърсън, създателят на проучването.

Ранното хранене се хармонизира с циркадния часовник и се отразява позитивно на здравето. Един от резултатите е възстановяване на метаболизма. Метаболизмът, както и всички останали телесни функционалности, работи най-добре заран.

В проучването са взели участие 11 мъже и дами с наднормено тегло на възраст сред 20 и 45 години. Те следват четиридневен режим на хранене сред 8 сутринта и 8 вечерта, и още веднъж четиридневен – с хранене до 2 следобяд. Количеството и калоричността на храната остават непроменени.

Учените откриват, че лимитираното време на хранене усилва изгарянето на мазнините през нощта, понижава съмненията в глада и усъвършенства метаболитната еластичност – способността на тялото да превключва сред горене на въглехидрати и мазнини.

Същата взаимозависимост е следена по-рано при проучвания върху животни, само че за първи път е доказана при хора.

Източник: Healthiestblog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР